Caprabo torna a batre record amb els contenidors taronges

14/03/2018

S'han recolllit 70 tones de roba i evitat la emissió de 224 tones de CO2.

Des de l’any 2013, la Cooperativa Roba Amiga i Caprabo col·laborem en la sensibilització per la reutilització i el reciclatge del residu tèxtil i facilitar l’ entrega de roba, sabates, complements de vestir i de la llar,  en els  contenidors taronges que es troben repartits per els supermercats de la marca en tota la geografia catalana. En aquests anys de col·laboració la recollida a Caprabo ha augmentat un 39,8 %.

D’aquesta manera Caprabo es suma a les empreses i corporacions que es mostren sensibles i conscienciades amb el medi ambient , duent a terme accions  per minimitzar l’impacte dels residus que es generen a les llars catalanes i fomentant  l’economia circular, la qual te com objectiu ser reparadora y regenerativa, i aconseguir que els productes, components i recursos en general mantinguin la seva utilitat i valor en tot moment.

Caprabo a demés amplia les seves campanyes de sensibilització durant la setmana Europea de prevenció del residu, i enguany va realitzar accions  dirigides a els més de 200.000 clients, facilitant  més  informació ambiental amb l’objectiu de sensibilitzar , aprofitant la seva proximitat a les famílies catalanes.  L’any 2017 va guanyar la vuitena edició de la Setmana  Europea, sent triada per l' Agencia de Residus de Catalunya,  com a representant de Catalunya davant les 43 regions d’Europa que van optar al premi.

Aquest any 2017 s’han recollit 69.946 kg de residu tèxtil en els contenidors taronges ubicats en espais  Caprabo, i amb  la gestió d’aquesta roba més la recollida a la resta de  Catalunya, la Cooperativa Roba Amiga ha generat 194 llocs de treball, dels quals 115 els ocupen persones en risc d’exclusió social que realitzen el seu itinerari d’inserció en empreses d’inserció, supervisats i acompanyats per tècnics que els orienten i formen per la recerca de feina futura.

Amb aquesta aportació al projecte,  Caprabo  alimenta  la economia social i  genera segones oportunitats laborals i ambientals, fent realitat que les  gairebé 70 tones recollides en els supermercats de la marca garanteixen  una reducció de emissions  al medi ambient  de 224 tones de CO2 , donant una segona vida peces que d’una altra manera acabarien a l’abocador. A demés, amb l’acció de la recollida de roba, Caprabo i les entitats de la Cooperativa ,  vetllen  per un comerç just de la roba que es gestiona a les plantes de les entitats Roba Amiga i que passa a ser reutilitzada i reciclada amb la garantia de que els treballadors gaudeixen d’unes condicions dignes per  desenvolupar la seva feina.