Desfilada de roba recuperada a Lleida

03/05/2017

Troballes organitza la 8ena edició de la desfilada amb roba customitzada.

El Centre Cívic de Balàfia a Lleida ciutat es va convertir el passat 28 d'abril en una passarel·la de moda, al acollir la 8à desfilada de “Troballes” (entitat de la Cooperativa Roba Amiga) que ha comptat amb la col·laboració del Col·legi Episcopal, l’Escola de Models Magda Simó, amb els seus models; l’IES Torre Vicens, que s’ha ocupat de la perruqueria i maquillatge dels models; i l’IES Guindàvols, que ha costumitzat la roba de "Troballes".

L’acte ha estat conduït pel Sr. Francesc López, i ha començat amb un seguit de parlaments: del Sr. Paco Cerdà, en representació de la Diputació de Lleida i del partit Demòcrata i Unió; del Sr. Joan Gómez, tinent d’alcalde de Lleida; del Sr. Toni Baró, president del Centre Cívic de Balàfia; el Sr. Josep Fernández, gerent de "Troballes"; i el Sr. Ramon Baró, director de Càritas diocesana i de la Fundació Jaume Rubió i Rubió. 

La desfilada té com a objectiu mostrar la importància de la roba usada i tot el que es pot fer amb ella, aquesta és una manera festiva i lúdica d'agrair les donacions que fan possible que el projecte continuï endavant a demés de sensibilitzar a les persones de la tasca de les empreses d'inserció i de Càritas, així com la necessitat del recolzament de la població, entitats i administració per continuar creixent i garantint possibilitats laborals per persones en risc d'exclusió social.

“Troballes” és una empresa d’inserció, depenent de la Fundació Jaume Rubió i Rubió, de Càritas diocesana de Lleida, que realitza activitats laborals que generin llocs de treball perquè persones amb risc d’exclusió entrin al mercat laboral ordinari i gaudeixin d'un sou per poder cobrir les seves necessitats i les de la seva família. Tal com es podia llegir en un dels cartells, “Troballes” porta 10 anys unint camins i projectes. A més a més del treball que es fa amb la roba: recollida, selecció, arranjament, venda, etc. “Troballes” disposa de dos altres serveis: Neteja i Bugaderia, 

En la desfilada han participat 10 dissenyadors de l'IES Guindàvols per acabar amb la desfilada de la  col·lecció  de roba recuperada per “Troballes”, com a mostra de la roba que es pot adquirir a les seves botigues.

Com a obsequi a les entitats participants a l'acte s'han lliurat productes de comerç just.