Els 15 anys de Roba Amiga a Girona.

10/06/2016

Ens reunim amb l'Àrea de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona per preparar la celebració.

Aquest any es celebra de la mà de l’entitat de la Cooperativa,  Ei Adad-L’Encant., els 15 anys de la primera ubicació de contenidors Roba Amiga  a Girona, i per a planificar les diferents activitats que es duran a terme entre el mes de juliol i novembre d'aquest any ens hem trobat amb representants de l'Ajuntament de Girona, el Sr Eduard Berloso, regidor de l'Àrea de Sostenibilitat, Medi ambient, Participació i Cooperació i amb el Sr. Jordi Figueras, Cap de secció de Sostenibilitat.

Amb aquesta trobada i la col·laboració de l'Àrea de Sostenibilitat, es dóna el tret de sortida a els actes, activitats.. que es duguin a terme a Girona, amb l'objectiu de continuar apropant el projecte a tots els veïns i veïnes i donar a conèixer les avantatges socials i mediambientals que aporta depositar la roba en els contenidors de la Cooperativa Roba Amiga .

L'Associació ADAD va néixer a la Garrotxa ara fa 20 anys amb l’objectiu de dotar de recursos laborals a persones en risc d’exclusió social sobretot del col·lectiu de drogodependents. Els primers anys es van fer activitats diverses per tal de poder fidelitzar aquest recurs al territori Gironí, i en poc temps es va començar a introduir en el món de la recollida i gestió de la roba usada, ampliant la possibilitat de treballar a altres col·lectius en risc d’exclusió,  i esdevenint, aquesta activitat amb la marca Roba Amiga, la principal de l’entitat.

En aquests 20 anys s’han creat i mantingut llocs de treball, s’han fidelitzat municipis de la província que aposten i col·laboren amb el doble objectiu de la Cooperativa, s’han creat lligams de suport i col·laboració amb altres entitats socials arreu de Catalunya, Espanya i Europa; s’ha participat en esdeveniments, actes, fires… relacionats amb el treball social i mediambiental, i l’activitat s’ha mantingut avalada per els actors socials i polítics corresponents.