ESADE y BBVA selecciona a ROBA AMIGA Cooperativa com un dels 10 projectes d'emprendiments socials m

16/05/2011

Els seleccionats accediran a la formació especialitzada d’ESADE i a l’assessorament del BBVA gràcies a Momentum ProjectEl Comitè Científic de Momentum Project, l’aliança entre ESADE i el BBVA per fomentar el creixement de les emprenedories socials més prometedores a Espanya, ha donat a conèixer les 10 emprenedories socials que formaran part de la primera edició del programa.

Les emprenedories escollides, que rebran formació especialitzada per part d’ESADE i assessorament de l’equip de mentors del BBVA, són les que s’adapten més bé als criteris de selecció publicats en la convocatòria, per la seva experiència, l’impacte social rellevant, la solució innovadora i el potencial per ampliar-se, entre d’altres. Constitueixen una àmplia varietat pel que fa als sectors d’activitat i representen cinc comunitats autònomes espanyoles: Andalusia, Catalunya, Castella-la Manxa, Galícia i Madrid.

Els representants de les emprenedories viatjaran el 14 de juny a la seu d’ESADE a Sant Cugat (Barcelona), on formaran els equips de treball i iniciaran els cinc dies de formació per a l’elaboració, el finançament i l’execució d’un pla de desenvolupament. Realitzaran tallers i visites a empreses, i intercanviaran informació sobre casos d’èxit i networking. Posteriorment, els equips de treball, formats per l’empresa social, els mentors i estudiants d’ESADE, elaboraran un pla de desenvolupament durant deu setmanes. A l’octubre, està previst que es reuneixin durant tres dies en el Campus BBVA a Madrid, per preparar una presentació dels seus projectes a possibles finançadors en un social investment day.

Les deu emprenedories seleccionades

Catering Solidario
és una societat que ajuda a la integració laboral de dones maltractades mitjançant feines en l’àrea de la restauració, l’hostaleria i el càtering, amb materials de comerç just i ecològic.
 
DAU, el primer centre d’educació especial (CEE) espanyol que obté l’autorització legal com a laboratori farmacèutic fabricant a Espanya, a més de fomentar l’autonomia i la inclusió social de persones amb trastorns mentals greus (TMG).
 
Gran Vallès Assistencial, una iniciativa orientada a cobrir les necessitats assistencials de persones dependents, assegurant qualitat i confiança, i oferir recolzament laboral a dones de més de 50 anys amb poca formació, un col·lectiu en risc d’exclusió.
 
Hornos Lamastelle, empresa gallega que té com a missió la integració laboral de persones amb discapacitat a través de la fabricació i la venda d’empanades i productes de rebosteria.
 
La Tavella, associació que fomenta la creació de llocs de feina per a persones amb discapacitat intel·lectual i amb un trastorn mental greu (TMG).
 
Moltacte, endidat que pretén la integració sociolaboral de persones amb trastorn mental greu (TMG) en la indústria tèxtil. Els compradors participen en un projecte social sostenible de generació de llocs de feina estables i de qualitat per a persones amb TMG.
 
Naturix, empresa dedicada a la producció, la transformació i la distribució de productes ecològics de la aqüicultura, amb una gestió compromesa amb la sostenibilitat ambiental.
 
Roba Amiga, cooperativa catalana que treballa per fomentar la inserció laboral de persones en risc d’exclusió en activitats de recollida de roba usada i altres residus tèxtils, per reutilitzar-los i reciclar-los.
 
Sostre Cívic, institució nascuda a Barcelona el 2004 per oferir un habitatge digne a tots els sectors de la població i per evitar el sobreendeutament de les famílies.
 
Teixidors, cooperativa dedicada a l’elaboració de teixits artesanals, que forma persones amb discapacitat en l’art de teixir a mà.