Fes renéixer la teva roba

16/10/2012

Des d'Avui, es posa en marxa una
campanya de comunicació amb l’eslògan “Fes
renéixer la teva roba” per promocionar el
servei a totes les escales de veïns de
Barcelona ciutat. En total, més de 75.000 avisos
d’escala.

Barcelona estrena un nou servei de recollida de roba usada a domicili

 

 

 

L'Ajuntament ha signat un conveni amb la Fundació Formació i Treball per al nou servei, que començarà a funcionar a partir del 16 d'octubre i ofereix als ciutadans la recollida gratuïta al seu domicili de la roba usada

 

 

 

L'objectiu és facilitar la recollida d'aquest residu, incrementar la quantitat

recollida i tractada selectivament, alhora que afavorir la inclusió social i la inserció en el món laboral de persones en situació de vulnerabilitat a través d'aquesta fundació

 

L'Ajuntament i la Fundació Formació i Treball signen un conveni per posar en marxa el nou servei de recollida de roba usada porta a porta, que començarà a funcionar a partir de demà, 16 d'octubre.

 

Amb aquest nou servei, els ciutadans de Barcelona podran demanar que es passi a recollir la roba usada pel seu domicili -mínim de 2 bosses-, de manera gratuïta amb una trucada als telèfons d'atenció ciutadana: el telèfon del civisme

900 226 226 o el 010. L'activitat de recollida i gestió de la roba anirà a càrrec de la Fundació Formació i Treball, membre de la Cooperativa Roba Amiga.

 

La roba i complements tèxtils que es recullin amb aquest servei es duran a la planta de reciclatge de Formació i Treball, on se'n fa la seva tria segons estat, material i tipologia i es classifica segons el seu destí: reciclatge per a la producció d'altres materials o reutilització per a la venda i entrega social.

 

El servei de recollida de roba usada a domicili se suma als punts de recollida actuals: els contenidors de Roba Amiga, que són els contenidors taronja que ja existeixen a diferents equipaments i també a la xarxa dels 39 Punts Verds de la ciutat, on també es podrà portar la roba usada, com fins ara.

 

Una forma de generar ocupació entre la població en risc d'exclusió social

 

Amb el conveni signat amb la Fundació Formació i Treball per a la prestació d'aquest nou servei de recollida de roba usada porta a porta a Barcelona, l'Ajuntament col·labora en la generació de 15 nous llocs de treballs, que es creen per a aquest servei, i que se sumaran als 20 treballadors que ja té en plantilla la fundació per a la recollida de roba usada des dels contenidors de Roba Amiga a la ciutat de Barcelona.

 

 

 

 

1.704 tones de residus tèxtils recollits a l'any

 

A Barcelona, l'any 2011 es van recollir 1.704 tones de roba a través dels contenidors de Roba Amiga situats en els equipaments i en els punts verds de la ciutat. Amb aquest nou servei de recollida porta a porta, l'Ajuntament, a més de facilitar als ciutadans la recollida, pretén incrementar la quantitat recollida selectivament d'aquest residu i per tant assolir també un descens de la fracció de rebuig.

En total, s'estima que a Catalunya un 5 % del volum de residus són residus tèxtils, percentatge que a ciutats com Barcelona pot arribar fins al 7%. Per això, des de l'Ajuntament i l'àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans d'Hàbitat Urbà, es vol aconseguir que aquest residu pugui tenir altres usos i no acabi en la fracció de rebuig, ja què el tèxtil, correctament triat i manipulat, pot

ser reutilizat. De fet, es calcula que la recollida de la roba usada dels contenidors disposats a la ciutat no arriba al 30% del total que la ciutadania rebutja cada any. El nou servei de recollida a domicili preveu fer augmentar aquest percentatge significativament en el termini de dos anys, amb l'objectiu d'augmentar la xifra de roba recuperada en més de 500 tones anuals.

 

Increment del triatge de roba a partir de 2013

Aquest nou servei s'emmarca dins d'un projecte de construcció d'una planta de triatge per part de la Fundació Formació i Treball, amb més capacitat que l'actual, en previsió d'augmentar el volum de tones recollides de roba usada. Aquesta nova planta de triatge de roba amb més capacitat permetrà també millorar l eficàcia de la separació, amb l'objectiu de seleccionar el 100 % del que es reculli de manera que es pugui destriar perfectament entre la roba que pot ser reutilitzada i la roba que ha de tenir el reciclatge com a destí.

 

La fundació i la inserció laboral de persones en risc d'exclusió

La Fundació Formació i Treball (FiT), promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona, és una entitat privada sense ànim de lucre que va ser fundada l'any 1992 i que actualment té la seu central al municipi barceloní de Sant Adrià del Besòs. Treballa per a la formació i inserció laboral de persones amb especials dificultats tant personals com sòciolaborals per incorporarse al mercat de treball. Al servei d'aquest objectiu s'emmarca tant l'oferta de formació ocupacional com la realització d'activitats econòmiques per afavorir la inserció laboral. En aquest àmbit, la Fundació Formació i Treball disposa també de contenidors de recollida selectiva ubicats als punts verds i d'altres equipaments públics de la ciutat, i fa més de 20 anys que treballa per a la formació i inserció laboral a través de la recuperació de la roba usada.

 

Nota de premsa 15.oct.2012 - Ajuntament de Barcelona

http://w3.bcn.es/fitxers/premsa/121015notarecollidarobadomicili.079.pdf

 

Com es fa el tràmit?

Truqueu al telèfon del civisme 900226226 ó 010 per demanar el servei de recollida a domicili.

 

Faciliteu les vostres dades i el volum de roba per recollir.

La roba ha d'estar rentada, plegada i en bosses tancades. Es recomana un mínim de 2 o 3 bosses per sol·licitud.

El servei es realitza en un termini de 48 hores.

 

Horari de recollida:

De dilluns a divendres, en 4 franges horàries: matí de 8 a 11; migdia de 11 a 14; tardes de 14 a 17 i vespres de 17 a 20 hores.

 

Dissabtes: de 9 a 14 hores.

 

I després...

Rebreu una trucada per confirmar el dia i la franja horària de la recollida

Preu

Servei gratuït

Organisme responsable

Ajuntament de Barcelona / Medi Ambient i Serveis Urbans

------------------------

+info: Fundació Formació i Treball

Carrer Llull, 430
08930 Sant Adrià de Besòs, Barcelonès
Tel. 93 303 41 00
Fax. 93 308 46 10
www.formacioitreball.org

Twitter: @fitreball 

Facebook:   http://www.facebook.com/pages/Fundaci%C3%B3n-Formaci%C3%B3-i-