Inauguració de la planta de reciclatge tèxtil de Roba Amiga

10/09/2014

Roba Amiga Empresa d’Inserció inaugura, al municipi de Sant Esteve Sesrovires, la planta de reciclatge tèxtil més eficient i moderna del sud d’Europa.

El projecte neix de la unió de tres entitats socials especialitzades en la recollida i tractament de la roba: la Fundación Formació i Treball, la Coordinadora Contra la Marginació de Cornellà i la Cooperativa Roba Amiga. Las tres entitats sense ànim de lucre han constituït Roba Amiga, Empresa d’Inserció (ROBA AMIGA EI), organització que serà l’encarregada de gestionar la nova planta.

La posada en marxa d’aquesta planta permet avançar un pas més en l’objectiu de modernitzar el sector de la recuperació i el reciclatge de la roba en termes d’eficiència i rendibilitat, reduint al màxim el residu que finalment es destrueix, mitjançant un model sostenible que promou la consolidació d’una estructura productiva estable i integradora de persones en risc d’exclusió social que treballen pel medi ambient.

La concreció d’aquestes finalitats es plasma en la gestió integral del residu, reduint el rebuig en base a donar una vida als teixits (que fins ara es destruïen) que encara tenen valor material i que des d’ara es destinen al reciclatge en forma de nova matèria prima per a la fabricació de filatures, borres, feltres, farcits o aïllaments bioclimàtics. Amb aquesta optimització del procés s’ha aconseguit reduir el percentatge de residu destruït d’un 50% de la roba tractada a un 8%. Aquest volum es valoritza en plantes de cogeneració energètica. L’objectiu és arribar a reduir aquest volum en un 3% l’any 2015.

Actualment treballen en aquesta nova planta 45 persones, 31 de les quals estaven en situació de risc d’exclusió i han estat derivades des dels diferents Serveis Socials, majoritàriament de la zona. És destacable que 28 d’aquests llocs de treball són de nova creació.

 

En el moment en què s’arribi a optimitzar la capacitat productiva ja instal·lada a la nova planta, es podrà arribar als 150 llocs de treball, dels quals més de 100 seran per a persones en risc d’exclusió.

Informació addicional