La Cooperativa Roba Amiga pren noves mesures per evitar les actuacions incíviques

25/02/2013

Una adaptació en el contenidor evitarà que la roba dipositada pateixi actuacions incíviques i millorarà la seguretat del sistema de recollida dels contenidors.

La Cooperativa Roba Amiga pren noves mesures per evitar les actuacions incíviques

Una adaptació en el contenidor evitarà que la roba dipositada pateixi actuacions incíviques i millorarà la seguretat del sistema de recollida dels contenidors.

Davant  els episodis de furts de roba que està patint la Cooperativa, aquesta ha posat en marxa un nou dispositiu de seguretat que millora l’eficàcia de resposta davant d’aquest fets. Aquests protocols d’intervenció inclouen l’increment de la freqüència de recollida i la comunicació permanent amb agents de la policia local i autonòmica per mantenir-los informats en casos d’actuacions incíviques.

La roba recollida per la Cooperativa permet la creació de llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social i contribueix, entre d’altres beneficis, a reduir les emissions de C02, la producció de fertilitzants, pesticides i tints, així com el malbaratament d’aigua de regadiu per als conreus de cotó.

Al marge d’aquests successos, la cooperativa continuarà amb les campanyes i actes de divulgació i sensibilització del projecte i de la seva missió, principalment la inserció sociolaboral dels col·lectius en risc d’exclusió social, creant nous llocs de treball i millorant la gestió i el reciclatge del residu tèxtil.

__________________________________________________________

ROBA AMIGA és una cooperativa formada per cinc empreses d’economia social dedicades a la recuperació i gestió del residu tèxtil, amb l’objectiu de crear llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social (dones víctimes de violència domèstica, aturats de llarga durada i col·lectius amb drogodependència, etc.). Amb la seva tasca, aquestes entitats estan aportant un valor afegit de sostenibilitat social, ambiental i econòmica.

 

ROBA AMIGA cooperativa disposa de 1.500 contenidors arreu de tot Catalunya, fàcilment identificables pel seu color taronja i el logotip de la cooperativa i  d’una xarxa de 19 botigues.

El sistema de recollida i venda que permet donar sortida a la roba valoritzada impulsant la creació de llocs de treballs pels col·lectius més desfavorits

En l’actualitat, la Cooperativa ROBA AMIGA recull 7.500 tones anuals de residu tèxtil en més de 350 municipis i altres ens públics i privats de Catalunya, i compta amb una estructura de 150 persones, 80 treballadors/es en itineraris formatius sociolaborals i 70 treballadors/es de suport, repartits entre les 5 empreses.

Qualsevol ciutadà pot participar en aquest gran projecte, portant la seva roba en desús a d’aquests contenidors; d’aquesta manera permetrà que es gestioni de manera sostenible, alhora que participarà d’iniciatives d’inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió i programes d’entrega de roba per a ús social a persones més vulnerables. Des del passat mes de novembre de 2012, els ciutadans de Barcelona  gaudeixen d’un servei gratuït de recollida de roba a domicili –mínim dues bosses–, que gestiona la Fundació FORMACIÓ I TREBALL, entitat membre de la Cooperativa ROBA AMIGA, a través d’una trucada al telèfon del civisme de l’Ajuntament de Barcelona (el 900 226 226 ó  el 010).

 

ROBA AMIGA compta amb el suport de:

 

Agència de Residus de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat.

 

Més de 350 municipis i consells comarcals d’arreu de Catalunya i dels seus ciutadans i ciutadanes.

 

Per a més informació:

Chema Elvira

President de la Cooperativa ROBA AMIGA

T. 93 303 41 00

Info@robaamiga.cat

www.robaamiga.cat

Informació addicional