L'Ajuntament de Terrassa, Integralba i la Cooperativa Roba Amiga recolliran roba usada per reutilitz

28/07/2010

Durant el primer any de funcionament l’objectiu és aconseguir els 10 quilos per habitant i any.

L'Ajuntament coordina la iniciativa i els dos col·laboradors seran els encarregats d'implementar-la. Així, Integralba, una associació dedicada a la inserció sociolaboral de persones amb risc d'exclusió, farà la primera campanya de comunicació del projecte, retolarà els contenidors, en farà el buidatge i manteniment i posarà en servei un telèfon d'atenció al ciutadà.

Per la seva part, Roba Amiga, col·locarà els contenidors i gestionarà la roba. El responsable de la cooperativa, Esteve Ràfols, explica que, normalment, “de la roba recollida el 50% es reutilitzable i l'altra meitat reciclable. De la reutilitzable, un 2% és apta per vendre a les botigues de segona mà del territori català i la resta s'exporta a mercats de països amb menys recursos”. Així, actualment la cooperativa exporta roba a Guinea Conakry i al Camerun. La més gruixuda s'envia a Romania. La meitat reciclable es pot enviar a països on hi ha fàbriques que utilitzen fil reciclat, com la Xina o l'Índia.

Creació de llocs de treball
El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Màrius Massallé, ha destacat que, a més de les funcions mediambiental i econòmica, aquest projecte també té una funció social ja que permetrà la contractació directa de dues persones, i la contractació indirecta de cinc persones més que s'encarregaran del triatge, del transport, etc. Amb la instal·lació dels contenidors, que està prevista per mitjans de setembre, Ràfols afirma que “Terrassa es convertirà en la primera ciutat de Catalunya pel que fa a la relació habitants per contenidor