Mataró, 60 contenidors per augmentar la recollida de roba usada

13/06/2018

Col.laboració amb Mataró per potenciar la economia circular amb els contenidors taronges.

L' Ajuntament de Mataró,  els seus veïns i veïnes potenciaran  l’economia circular amb el desplegament al carrer de 60 contenidors taronges de recollida de roba de segona mà gestionats per la empresa d'inserció Solidança, membre  Roba Amiga, promovent la inserció social de persones en risc d'exclusió social. 

L’objectiu del consistori i Roba Amiga és recollir  uns 250.000 kg/any per arribar a aproximadament 2 kg de roba per habitant i any per a la seva reutilització i generació de llocs de treball en l’àmbit del reciclatge. Actualment s'estan recollint 0,5 kg entre la roba depositada en les deixalleries i els 6 contenidors que hi havien ubicats per la ciutat, i es calcula que cada persona pot arribar a donar uns  7 i 8 kilos entre roba, sabates aparellades, complements de vestir i de la llar.

Per optimitzar al màxim la seva gestió i poder revaloritzar el màxim de material es recomana que la roba estigui  neta, plegada i dins d’una bossa tancada, i en el cas de les sabates que estiguin lligades pels cordons o amb cinta, i en cas d' observar qualsevol incident en algun dels contenidors trucar a la empresa gestora per a poder solucionar amb el màxim de rapidessa el problema, i així contribuir al correcte funcionament del contenidor taronja.

L' Ajuntament de Mataró aposta per promoure iniciatives en l’àmbit de l’economia circular com per exemple, l’obertura d’un espai d’autoreparació de petits electrodomèstics (electrònica, tèxtil i bicicletes) a la Casa Capell i, a mig termini, l’obertura a Mataró d’una botiga de segona mà per a la venda dels objectes provinents de les deixalleries que han estat valoritzats i preparats per a la seva reutilizació. Aquest projecte implicarà la generació de llocs de treball reservats per a la  contractació de persones amb criteris d’inserció social. D’altra banda, es contempla la implantació de recollides d’oli i petits aparells elèctrics i electrònics a equipaments municipals i centres escolars.