Roba Amiga Girona crea 5 nous llocs de treball gràcies a les més de 1.000 tones de roba recollida

01/02/2021

El 2020 Roba Amiga Girona ha recollit un total de 1.047 tones de roba per a la seva preparació per a la reutilització, evitant l’emissió d’un total de 3.726 tones de CO2 a l’atmosfera.

El servei de recollida i gestió de roba usada a Girona es realitza a través de l’empresa d’inserció ADAD l’Encant, amb seu a Olot. Actualment es gestiona aquest servei en un total de 103 municipis col·laboradors i 404 contenidors carbasses distribuïts pel territori. La implicació ciutadana d’aquests municipis, ens ha ajudat a seguir amb la nostra missió, arribant a la fita de 8 llocs de treball reservats per a realitzar itineraris d’inserció -un creixement de 5 nous llocs de treball- a persones en situació de vulnerabilitat social de l’entorn.

 

En un moment en què la situació econòmica i sòcio-sanitària esdevinguda per la pandèmia ha agreujat les circumstàncies dels col·lectius amb més risc, l’entitat ha posat l’accent en el suport a les persones en situació de vulnerabilitat social. Un fet que remarca la importància de les entitats socials com a eina clau per fer front a aquesta nova situació social i ambiental.

Així doncs, Roba Amiga Girona aposta per un any 2021 on l’entitat segueixi treballant per a les persones i la cohesió social del territori a través d’activitats de protecció del medi ambient, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible-ODS 2030, una iniciativa impulsada per les Nacions Unides. El 2021 es presenta ple de reptes, on fomentar la circularitat en la gestió del residu tèxtil serà un objectiu clau així com millorar el seu índex de recollida selectiva, actualment a Catalunya només es recull un 12% de tot el residu tèxtil generat.

Des de l’entitat, agraïm la implicació i col·laboració de la ciutadania i dels Ajuntaments, així com dels consells comarcals, consorcis de residus, i altres administracions públiques i privades que des de fa anys confien en el programa Roba Amiga.

Gràcies per la vostra col·laboració!

La teva roba crea llocs de treball. Fem-la útil!