Roba Amiga s'encarregarà de la recollida de la roba usada a Olesa de Montserrat amb 15 contenidors

08/06/2012

L'Ajuntament d'Olesa ha aprovat el conveni de col·laboració amb la cooperativa Roba Amiga per a la recollida de roba usada al minicipi mitjançant la instal·lació de contenidors de recollida per tot el municipi.

L'Ajuntament d'Olesa ha aprovat el conveni de col·laboració amb la cooperativa Roba Amiga per a la recollida de roba usada al minicipi mitjançant la instal·lació de contenidors de recollida per tot el municipi. La cooperativa fa la recollida selectiva de roba usada, de llar, sabates i altres residus tèxtils per a la seva reutilització i reciclatge i ho fa fomentant la integració de persones amb risc d'exclusió social.

 

La cooperativa Roba Amiga està formada per un conjunt d'empreses que tenen l'objectiu de modernitzar el sector de recollida de roba de segona mà en termes d'eficiència i rendibilitat fent el procés de gestió de la roba de segona mà a Catalunya més eficient, per reduir al màxim els residus tèxtils a través d'un model que promogui la inserció de persones en situació o amb risc d'exclusió social.

 

El president d'aquesta cooperativa, Txema Elvira, ha destacat que l'objectiu de Roba Amiga és ser la referència en la gestió de residus tèxtils a nivell nacional mitjançant un model sostenible, econòmicament rendible i socialment integrador. Roba Amiga està instal·lant per Olesa de Montserrat un conjunt de contenidors per a la recollida de roba usada, roba de llar, sabates, complements i altres residus tèxtils per a la seva revaloració a través de la reutilització i el reciclatge, mitjançant un model de negoci eficient, que fomenti la integració de persones. El president de la cooperativa, Txema Elvira, ha explicat a Olesa Ràdio que la roba usada arriba als centres de treball, en aquests moments n'hi ha tres en actiu a Catalunya, per processar la roba i permetre distribuir-les a les botigues de roba de segona mà, als mercats interns i també del Tercer Món així com establir la roba que passa a ser reciclada.

 

 

Segons Elvira, col·laborar amb la cooperativa és molt fàcil, només cal desar als contenidors que hi haurà pel municipi la roba o altres complements que no volem tancats en bosses. Roba Amiga fa la recollida, la selecció i el pertinent embalatge. Els treballadors són ciutadans derivats de Serveis Socials que tenen risc d'exclusió social i que reben un contracte de treball fixe. Ara mateix, el president de la cooperativa ha destacat que es compta amb 125 treballadors i que l'objectiu és, en els propers 5 anys, crear 125 llocs de feina més.

 

 

Des de Roba Amiga, el president Txema Elvira ha volgut agrair públicament la col·laboració amb l'Ajuntament d'Olesa amb la signatura del conveni que permetrà la instal·lació de contenidors de recollida de roba usada. A més, ha destacat que és un projecte transversal que necessita l'ajuda de tots els actors: les administracions, les empreses socials, la ciutadania i una part de la població més desafavorida. De fet, amb aquest nou contracte per la recollida de la roba usada també en sortirà beneficiat el Voluntariat Vicencià i per tant, nombroses famílies d'Olesa ja que la Cooperativa Roba Amiga instal·larà en breu dos contenidors al costat de la seu del Voluntariat perquè la ciutadania pugui deixar la roba les 24 hores del dia i facilitar així la solidaritat dels olesans. Aquests contenidors seran d'us exclusiu per al Voluntariat Vicencià

 

 

(Font: Olesa Ràdio – 90.1FM) –

 

http://www.olesam.cat/Actualitat/Actualitat/Noticies.htm?id=5004&pl=134