"Singulars" del Pla de Garantia Juvenil a Girona

15/06/2016

24 joves completen la seva formació a la botiga Roba Amiga de Girona.

 

 

Dins del Programa  de Garantia Juvenil, 6 empreses d'inserció  Girona han participat del projecte "Singulars" aportant la possibilitat a 24 joves de la Comarca del Gironès inscrits al SOC  de participar en el projecte "Aprendre a treballar, treballant".

Per dur a terme aquestes formacions, les diferents entitats socials de Girona han ajuntat esforços i coneixements creant un pla formatiu variat en el que els joves han pogut aprendre nocions en les diferents àrees que treballen les entitats com el tèxtil, l'agricultura, la mecànica i la elaboració del carbó.

Les empreses d'inserció que han format part d'aquest mòdul formatiu han sigut: Adad-L' Encant, Brot, Ecosol, Eina Activa, Idària i Social Forest realitzant un curs teòric/pràctic de cada àmbit, i en el cas de la formació específica en la botiga de Girona s'han tractat temes com:

- La Gestió i reutilització del residu tèxtil.

- L' atenció al client

- Les Tasques pròpies d'una botiga: etiquetatge, control d'estocs, neteja, control de qualitat, programa de gestió, etc

- La  Deontologia de la professió.( actituds professionals i morals vers l’empresa i els clients)

El Pla de Garantia Juvenil es tracta d’una iniciativa europea que té per objectiu reduir l’atur juvenil. S’adreça a joves majors de 16 anys i menors de 30, que no treballen ni cursen cap tipus de formació, que volen millorar el seu nivell d’ocupabilitat. Ofereix accions formatives, orientació i acompanyament a la recerca de feina, d’intermediació laboral, pràctiques en empreses i assessorament a l’emprenedoria, i està cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu. Per accedir als recursos de la Garantia Juvenil cal estar inscrit en el Fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.