Solidança guanya el concurs per a la recollida de la roba d’Igualada

02/09/2015

Solidança ha guanyat el concurs públic per a la recollida i gestió del residu tèxtil al municipi d’Igualada, el que significa col·locar 15 contenidors Roba Amiga al municipi.

Els beneficis de la gestió d’aquest residu permetrà la contractació de persones en risc d’exclusió d’aquesta ciutat, així com el lliurament de roba per a cobrir les necessitats dels Serveis Socials. Cal destacar el treball en xarxa entre Càritas Igualada, Solidança, i Serveis Socials d’Igualada per donar suport a les persones més vulnerables.

La reutilització i el reciclatge tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats pels ciutadans, atorgant una segona vida a una roba que d’una altra manera aniria a parar a l’abocador (cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l’emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea). La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans.

Des de l’inici de la seva activitat a Catalunya fa gairebé 15 anys, l’objectiu de Roba Amiga és gestionar de manera eficaç les donacions de roba usada, incentivar-ne un consum responsable. Un procés de reutilització que es realitza a través de la inserció sociolaboral de persones en situació d’exclusió social, persones derivades dels Serveis Socials dels municipis col·laboradors amb els contenidors de Roba Amiga instal·lats.