Tot a punt per la Iª Setmana de la Moda de Girona

09/03/2015

L’associació Agimod junt amb l’Ajuntament de Girona han presentat avui la programació completa d’activitats de la primera edició de la Setmana de la Moda de Girona que tindrà lloc del 18 al 21 de març del 2015 on Roba Amiga tindrem presència.

L’associació Agimod junt amb l’Ajuntament de Girona han presentat avui la programació completa d’activitats de la primera edició de la Setmana de la Moda de Girona que tindrà lloc del 18 al 21 de març del 2015 on Roba Amiga tindrem presència.

Seran 13 els dissenyadors que desfilaran sobre la passarel·la del Teatre Municipal, dividits en tres categories: 6 dissenyadors emprenedors que han passat un procés de selecció, com Into, Aysha o Ivonne Zamora; 4 dissenyadors convidats per la seva trajectòria, com Who, Nuria Serra o Bella Lola; i 3 dissenyadors professionals que són Teresa Ripoll, Jordi Dalmau i Celia Vela.

“Tenim potència per posar un accent gironí a la moda catalana, que és creixent i singular” ha afirmat amb rotunditat l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, després de fer èmfasi en el fet que aquest és un sector que genera promoció econòmica i afavoreix l’aparició de llocs de treball qualificats. La tinenta alcalde, Marta Madrenas, l’ha qualificat de “projecte molt ambiciós que es constitueix com una plataforma dedicada a l’emprenedoria tèxtil”.

A part de les desfilades, es duran a terme ponències sobre tèxtil i estilisme, tallers de costura, bijuteria i maquillatge i es podran trobar estands de marques i dissenyadors variats repartits entre el Pont de Pedra i Plaça Independència per dur l’ànima de Gimoda a peu de carrer. Totes les activitats i les desfilades seran d’entrada gratuïta amb inscripció prèvia a través de la web www.gimoda.cat. A més, al Teatre Municipal hi haurà exposicions sobre la història del tèxtil gironí, com “Teixint la història”, i una fusió de moda i art amb “Fils de complicitat” de l’artista Begoña Ramos i la dissenyadora Celia Vela.

Cal destacar que hi haurà un menú gastronòmic exclusiu per a l’ocasió organitzat per l’Associació d’Hostaleria de Girona al que s’han adherit més d’una vintena de restaurants de la ciutat i, a part, es realitzarà el sorteig d’un àpat per a dues persones a través dels contenidors de Roba Amiga per a tots aquell que facin una donació de roba usada durant la Setmana de la Moda. Com a entitat col·laboradora d’Agimod, Roba Amiga pretén incentivar a la població a dipositar la roba que ja no s’utilitza en els contenidors taronges per a que se’n pugui fer entrega social. Per últim, s’organitzaran visites guiades gratuïtes a càrrec de l’Associació de Guies de Girona des de l’oficina de Turisme de la Rambla pels espais on hi hagi activitats de Gimoda.

Després d’aquesta primera estrena, Silvia Castelló, presidenta d’Agimod, veu Gimoda com una “aposta de futur” i des de l’associació volen que pugui tenir continuïtat en futures edicions.

  • presentació GIMODA