Troballes, membre de l'equip en xarxa que treballen amb col·lectius en risc d'exclusió social a Llei

21/06/2010

Troballes, junt amb altres entitats del tercer de Lleida, han constituït un equip en xarxa que treballen amb col·lectius en risc d'exclusió social a Lleida, impulsat per La Paeria.

L’equip de treball constituït avui està format per 15 entitats de la ciutat de Lleida, però està obert a totes les entitats que vulguin adherir-se. Els membres de l’equip són: Actuaconsop, Aprise Catalunya EI SLL, Associació Antisida de Lleida, ASPID, Associació Reintegra, CICJA, Associació CIVIC iniciatives socials i d’ocupació, Down Lleida, FEICAT Terres de Lleida, Fundació FIAS Programa Aprendre a aprendre, Incorpora Fundació “La Caixa”, Associació PROSEC, Associació Shalom, Associació Salut Mental Ponent i Associació d’inserció sociolaboral TROBALLES. La constitució del nou equip s’ha aprovat dins el Consell de la Formació Professional i l’Ocupació de Lleida, constituït el 22 de gener per treballar en el tema dels col•lectius en risc d’exclusió social.

 

L’Ajuntament de Lleida ha impulsat la constitució d’un equip de treball format per les entitats del tercer sector que treballen amb col•lectius en risc social. El regidor de Formació i Inserció Sociolaboral, Lluís Franco, ha assistit a la reunió de constitució d’aquest equip que té la missió de liderar la innovació i la promoció de la formació professional per millorar l’ocupació de les empreses i les persones. D’aquesta manera, els col•lectius que es troben en risc d’exclusió social poden rebre una formació ocupacional que permeti la seva integració a la societat a través de la inserció laboral.

Lluís Franco ha explicat que amb aquesta proposta es vol crear un espai real de participació, de coordinació i d’intercanvi d’experiències on poden confluir persones de diferents entitats amb idees i experiències comunes envers les entitats del tercer sector de la ciutat de Lleida. Així, també es podran implementar nous projectes socials, sensibilitzar la societat i optimitzar els recursos.

El nou equip de treball compta a partir d’avui amb la pàgina web Lleidaintegra (http://lleidaintegra.paeria.cat) que ha de servir com a portal de serveis relacionats amb el treball de les persones amb risc d’exclusió social. La nova web potenciarà el coneixement de les diferents alternatives de treball que existeixen entre aquest col•lectiu de risc i facilitarà el treball en xarxa de les entitats de Lleida del tercer sector. Per tant, Lleidaintegra és un espai d’informació, obert a la participació, tant de les entitats com de les persones afectades.