Model de les 3R's

El model

L'anomenada Llei de les 3R, proposta que va popularitzar l'organització ecologista Greenpeace, propugna la reducció, la reutilització i el reciclatge dels productes que consumim.

El model de les 3R's és el que ens possibilita avançar en el camí de la reducció d'emissions de C02, efecte hivernacle, consum d'aigua, ..."

Model de les tres erres: 3R's.

Reduir

Cal procurar reduir el volum de productes que consumim. Moltes vegades adquirim coses que no són necessàries només per l'afany de comprar. No pensem que per la seva fabricació es necessiten matèries primeres que no podem malbaratar com el petroli o l'aigua. També cal tenir en compte l'enorme quantitat d'escombraries que es genera per l'excés d'embolcalls en moltes coses de les que comprem. Així doncs, redueix...

Reutilitzar

Es tracta de reutilitzar el major nombre possible d'objectes per tal de produir menys escombraries i gastar el mínim possible de recursos a fabricar-ne de nous. Pots reutilitzar...

Reciclar

Consisteix en fabricar nous productes utilitzant materials obtinguts d'altres vells. Si no és possible reduir el consum d'alguna cosa ni reutilitzar intenta que almenys sigui reciclable.